Om Violi Viola

VioliViola blev dannet i starten af 2014 på initiativ af den unge violinist og mundharpespiller Alexander Kraglund. Alexander har i en årrække beskæftiget sig indgående med brasilianske stilarter, boet og turneret i Brasilien og spillet med brasilianske artister i den absolutte top, heriblandt Mauricio Carrilho, Rogerio Souza, Marcilio Lopes, Ze Paulo Becker og mange flere. Ved sin side har han guitaristen Jeppe Holst, som også har slået sine folder på den brasilianske scene bl.a. i form af samarbejde med Geovan Santos, Romulo Duarte, Thomas Clausen, Malu Prates og DodoBennyBossa – Dodo og Benny Andersen.

I udgangspunktet arbejder VioliViola projektorienteret med forskellige brasilianske artister eller grupper inden for gengren. Det sikre på den ene side konstant fornyelse og på den anden side den stærke rygrad som både musikken og konceptet bygger på.

VioliViola kan altså opleves i mange forskellige versioner, både i konstellation og koncept, men fastholder kernen omkring den brasilianske musiks inderste væsen.

Thaís Motta – vokal

Elis Regina, Astrud Gilberto, Rosa Passos – Brasilien har opfostret mange fantastiske sangerinder. Thaís Motta er det sidste nye skud på stammen, og hun har allerede vundet stor anerkendelse for sit enestående sangtalent over hele Brasilien. Hun har gennem sin karriere arbejdet sammen med legender som João Carlos Coutinho, Nelson Faria, Ney Conceição, Kiko Freitas og mange flere. I 2008 sang hun i “La Danse Bienalle” i Lyon, Frankrig for over 25.000 mennesker og i 2011, turnérede hun i Tyskland og Schweiz, på blandt andet Festival ‘Montreux Meets Brienz. Hun udgav sin debutplade “My Station” i 2008 med arrangementer af pianisten Marvio Ciribelli. Thaís besøgte for første gang Danmark i marts 2015 og indledte i denne forbindelse samarbejdet med VioliViola.

Afonso Corrêa – perkussion

Født og opvokset i Rio de Janeiro, men har efter hans mange års bosættelse i København slået sit navn fast på den danske jazz og world scene. Afonso har gennem sin lange karrierer optrådt og indspillet med bl.a. Luiz Melodia, Elsa Soares, Joao Donato og Joao de Aquino. På den danske musikscene har han spillet med navne som Svend Asmussen, Jacob Fischer, Thomas Clausen, Steen Rasmussen, Vanja Santos og mange flere.

 

Se video fra Tranquebar